Normální nebo úchylné?

17. 10. 2014 20:38
Rubrika: pláč a slzy

V poslední době velice často přemýšlím nad jednáním incestně sexuálních deviantů. Čím víc jsem se tomuto tématu věnovala a získávala informace a poznatky, čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi zůstává rozum stát nad tím, proč to dělají, co je k tomu vede a co z toho mají. Stále to nějak nedokážu pochopit. Uvědomují si vůbec, že těmito činy ubližují ostatním (vlastně tím nejbližším). Uvědomují si, že jim tímto mnohdy ovlivňují celý život?

Jsem celkem zdrcena, že mnohé děti jsou sexuálně obtěžovány a zneužívány, o to víc, když se to děje v rodinách. Vždyť rodina by měla své děti ochraňovat a opatrovat, a ne jim naopak ubližovat a komplikovat život. Velice dobře chápu ty, kteří mají k rodině vzdálený či odtažitý vztah, velice rozumím těm, kteří se nechtějí s rodinou nijak více do hloubky emotivně sdílet či dokonce se s nimi stýkat. Je to opravdu dosti smutné, až žalostné, že k tomu v dnešní době vůbec dochází.

Jak ale zabránit (předcházet) tomu, aby k takovým deliktům vůbec docházelo? Nebo jak usnadnit obětem v tom, aby se snáze a rychleji vypořádaly s tím, co si prožily? Jde vůbec nějak, aby se oběť s tím vším nějak vyrovnala? Nebo jak má okolí přijmout to, že na některém dítěti byl spáchán takový pro mě dosti ukrutný čin?

Zobrazeno 835×

Komentáře

kacarovi3

Já tomu sám nerozumím.Je to snad nějaké puzení pod vlivem ďábla. Pomocí můžeme jen svou všímavosti a rozhodností.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz